Om Oldtime Cruisers

Oldtime Cruisers historia

otclogo-1280x889

År 1989 grundades Oldtime Cruisers i Mariehamn, Åland, för att skapa ett bättre förhållande för raggarna i staden. Egentligen är klubbens fullständiga namn Mariehamns Raggarklubb Oldtime Cruisers, men kallas vanligen bara Oldtime Cruisers.
Klubbens logotyp är en gam som bland annat går att se på deras klubbvästar.

fågeltrans

Från början hyrde de klubblokaler runt om i Mariehamn, men i dagens läge har de en egen motorgård. Motorgården är en före detta industrihall som ligger i Ringsböle, ett tiotal kilometer utanför Mariehamn.

Föreningen har alltid varit öppen för alla som är intresserade av raggarbilar och en trevlig tillvaro, detta har gjort så att medlemsantalet ökat under åren. Idag har klubben över hundratalet medlemmar. De flesta medlemmarna är från Åland, men även från Sverige och övriga Norden.

Verksamhet

Syftet med föreningen är att skapa bra förhållanden för raggare i allmänhet samt behålla och utveckla motorintresset bland medlemmar, ungdomar och allmänheten. Klubben deltar även i andra föreningars aktiviter, så som event och liknande.

Varje år anordnar Oldtime Cruisers två cruisingar från klubblokalen i Tingsbacka till Mariehamn. Vintercruisingen är en mindre tillställning medan sommarcruisingen har utvecklats till ett evenemang med tusentals besökare. Det anordnas också en populär bilutställning i Badhusparken, Mariehamn.

IMG_0686
För fler bilder från cruisingar och utställningar, se fotoalbumen!

Själva cruisingtåget inne i Mariehamn sker under turistsäsongen och raggarbilarna i centrum har gått från att vara störiga ungdomar till ett uppskattat inslag i stadsbilden.

(Denna text finns även att läsa på Svenska Wikipedia)